dinsdag 7 juli 2020
// ACTUEEL

Blik per 1 juni in de plastic zak

Vanaf 1 juni scheiden inwoners van gemeente Krimpenerwaard hun metalen verpakkingsafval in de zak bij plastic verpakkingen en drankenkartons (PMD).

Denk hierbij aan bier- en frisdrankblikjes, soepblikken en aluminium schaaltjes. Het metalen verpakkingsafval gaat dus niet meer in de glasbak. In 2017 is gemeente Krimpenerwaard een proef gestart met de inzameling van blik in de glasbak.

Het heeft een stijging van de ingezamelde hoeveelheid glas met blik opgeleverd, maar het inzamelpercentage voor blik bleef beperkt.  

Door marktomstandigheden is het niet langer mogelijk om blik bij glas in te blijven zamelen.Dit betekent dat de proef blik-bij-glas wordt beëindigd en dat gemeente Krimpenerwaard vanaf 1 juni 2020 overgaat op inzameling van blik in PMD-zakken. Hiermee voldoen we ook aan de wens van veel inwoners die hebben aangegeven de inzameling van blik via de plastic zak prettiger te vinden. Het gemak om grondstoffen te scheiden van restafval blijft in stand.

Inwoners bieden PMD (plastic- en metalen verpakkingen en drinkpakken) aan in de daarvoor bestemde doorzichtige plastic zak.  Op de digitale afvalkalender (www.cyclusnv.nl) of in de Cyclus afvalwijzer app staan de locaties waar inwoners deze zakken gratis kunnen afhalen. 

Hier staan ook de aanbiedregels, inzameldagen en meer informatie over wat er bij het PMD mag.

Kijk ook naar

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Werkzaamheden grote kruising (C.G. Roosweg)

Op woensdag 6 mei zal er op de C.G. Roosweg van 9.00 uur tot ongeveer …

1 reactie

  1. Het zou beter zijn helemaal te stoppen met de plastic zakken en te kiezen voor scheiding achteraf zoals al veel gemeenten doen. Nu hangen de volle zakken de gehele week aan de haken. Het is duidelijk dat niet iedereen zich houdt aan de ophaaldagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *