maandag 3 augustus 2020
// ACTUEEL

Twee verdachten aangehouden na vliegen met drone boven Krimpense gevangenis

Vanavond kreeg de politie een melding van een Drone boven de Penitentiaire Inrichting (P.I) in Krimpen aan den IJssel. Omdat een drone een aardige afstand kan afleggen werd ook in Capelle direct een onderzoek ingesteld.

In de omgeving van de Nijverheidsstraat trof de politie twee personen aan waarvan één een grote drone met besturing daarvan in zijn hand had. Deze persoon werd direct aangehouden voor zowel het vliegen met een drone in een zogenaamde ‘no-flyzone’ als voor artikel 429a Wetboek van Strafrecht. De andere man probeerde de conditie van de agenten te testen, maar de agent was zo verstandig om een fiets van een voorbijganger te vragen. Hierdoor kon ook de tweede verdachte worden aangehouden.

Een politie hondengeleider stelde een onderzoek in naar een mogelijk weggegooid pakket. Na een zoektocht werd dit pakket gevonden. Naar de inhoud wordt een nader onderzoek ingesteld.

In de omgeving werd na onderzoek nog een persoon aangetroffen die ook als verdachte kon worden aangemerkt.

Door de P.I. in Krimpen zijn veel maatregelen genomen om te voorkomen dat goederen hun inrichting binnen kunnen worden gebracht.

Bron: Politie Rotterdam Rijnmond Oost

Kijk ook naar

Motorrijder rijdt twee keer zo hard als toegestaan en moet rijbewijs inleveren

Op de C.G. Roosweg (N210) in Lekkerkerk zag een motoragent op donderdag 21 mei dat …

Schoonhoven – Politie zoekt getuigen inbraak juwelier

Op 4 mei werd in de vroege ochtend rond 04:25 uur een inbraak gepleegd bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *