zondag 31 mei 2020
// ACTUEEL
coronavirus

Nieuwe besmettingen coronavirus in Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel

Er zijn in de afgelopen week een fors aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in de Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel; dat blijkt uit gegevens van de GGD Rotterdam Rijnmond, GGD Hollands Midden en het RIVM.

Op zaterdag 21 maart 2020 stond het aantal vastgesteld besmettingen met het coronavirus in de Krimpenerwaard nog op negen en in de gemeente Krimpen aan den IJssel op drie. Inmiddels meldt het RIVM dat er in de gemeente Krimpenerwaard bij dertig mensen het coronavirus is vastgesteld. In de gemeente Krimpen aan den IJssel is inmiddels bij twaalf mensen het coronavirus officieel vastgesteld.

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Het is nog onbekend of- en hoeveel van deze besmette mensen inmiddels weer is genezen. Dit komt omdat het RIVM nog geen manier heeft gevonden om het aantal herstelden vast te stellen en te registreren.

Regelmatig bereiken ons vragen of wij de dorpskernen waar de besmette mensen zich verblijven kunnen melden. Echter wordt deze informatie door het RIVM, GGD en de gemeente niet gedeeld.

Nederland

Het afgelopen etmaal is het dodental als gevolg van het coronavirus gestegen met 93, meldt het RIVM. Daarmee komt het aantal sterfgevallen op 639 te staan. Het aantal patiënten dat in een ziekenhuis is opgenomen (geweest), is met 454 toegenomen tot 2954. In totaal zijn er 9762 besmettingsgevallen bekend. Dat zijn er 1159 meer dan gisteren.

Burgemeester Cazemier roept iedereen op om de adviezen van RIVM en GGD op te volgen: “Dat is de beste manier om verspreiding van het virus tegen te gaan en te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.”

Kijk ook naar

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Werkzaamheden grote kruising (C.G. Roosweg)

Op woensdag 6 mei zal er op de C.G. Roosweg van 9.00 uur tot ongeveer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *