zondag 31 mei 2020
// ACTUEEL

Ook vandaag nieuwe besmettingen met coronavirus Krimpenerwaard

Vandaag, zaterdag 21 maart 2020, zijn er opnieuw twee besmettingen met het coronavirus vastgesteld in de Krimpenerwaard; dat meldt het RIVM in een dagelijkse update rondom de officiële cijfers.

Dit brengt het aantal gevallen in de gemeente Krimpenerwaard op 9. Het is nog onbekend of- en hoeveel van deze besmette mensen inmiddels weer is genezen. Dit komt omdat het RIVM nog geen manier heeft gevonden om het aantal herstelden vast te stellen. In de dorpskern Schoonhoven was tot nu toe sprake van een drietal besmettingen; deze personen zouden inmiddels aan de beterende hand zijn.

Regelmatig bereiken ons vragen of wij de dorpskernen waar de besmette mensen zich verblijven kunnen melden. Echter wordt deze informatie door het RIVM, GGD en de gemeente niet gedeeld.

Burgemeester Cazemier roept iedereen op om de adviezen van RIVM en GGD op te volgen: “Dat is de beste manier om verspreiding van het virus tegen te gaan en te voorkomen dat grote groepen (kwetsbare) mensen ziek worden.”

Nederland

Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Dertig patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Kijk ook naar

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Werkzaamheden grote kruising (C.G. Roosweg)

Op woensdag 6 mei zal er op de C.G. Roosweg van 9.00 uur tot ongeveer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *