zondag 29 maart 2020
// ACTUEEL
Home » Gemeente » Kerken sluiten de deuren om coronavirus

Kerken sluiten de deuren om coronavirus

Een groot aantal kerken in de Krimpenerwaard heeft besloten om komende zondagen hun deuren te sluiten voor kerkgangers.

De besturen van diverse kerkgemeenschappen hebben zowel gisterenavond als vanmorgen vergaderd over het vraagstuk of de kerkdiensten plaats konden vinden in lijn met het advies van het RIVM. Tijdens de meeste van deze vergadering is besloten om de kerkdiensten voorlopig af te gelasten.

Zo meldt P.G. ´De Hoeksteen´ op de website van de kerk:

Gezien de maatregelen vanuit de overheid (donderdag 12 maart 15.15 uur) i.v.m. het coronavirus, raadt de Protestantse Kerk Nederland gemeenten aan om alle kerkdiensten met meer dan 100 mensen af te gelasten. Deze maatregel geldt tot en met 31 maart 2020.

P.G. ‘De Hoeksteen’, Schoonhoven

Aangepaste kerkdiensten

Verder zullen enkele kerken aangepaste diensten draaien. Zo meldt de hervormde gemeente ‘Willige Langerak’ dat in het kerkgebouw maximaal 100 mensen worden toegelaten. Dit zijn strikte maximum aantallen, waarbij ook (kleine) kinderen meetellen. Wanneer dit aantal is bereikt, zullen mensen niet meer worden toegelaten. Mensen met klachten (zoals koorts, hoesten, verkoudheid) worden verzocht hun verantwoordelijkheid te nemen en de diensten niet te bezoeken. Ook oudere mensen, die vanwege hun leeftijd bij de risicogroep behoren, worden verzocht thuis te blijven.

Online alternatief

Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

Ook zal het mogelijk zijn om via kerkdienstgemist.nl een aantal kerkdiensten live te beluisteren via het internet.

Kijk ook naar

Nieuwe besmettingen coronavirus in Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel

Er zijn in de afgelopen dagen een aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in …

Toespraak van koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander spreekt vanavond het land toe naar aanleiding van de crisis rond het coronavirus. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *