zondag 31 mei 2020
// ACTUEEL

Jumbo Krimpen aan den IJssel: ‘Rust in het hoofd en vertrouwen op elkaar is belangrijk’

Lege schappen en lange rijen, het was een drukke dag voor de supermarkten in Krimpen aan den IJssel en de Krimpenerwaard. Mensen gaan massaal naar de winkel om eten in te slaan. De schappen met wc- en keukenpapier, aardappels en blikgroenten ogen inmiddels leeg in de meeste supermarkten.

Het hoofdkantoor van Jumbo bevestigt dat er een verhoogde vraag is naar houdbare voedingsproducten en zeep en schoonmaakmiddelen een verhoogde vraag. Een woordvoerder van Jumbo zegt dat klanten niet ongerust hoeven te zijn: ‘We bereiden ons voor om eventuele problemen het hoofd te bieden’. Er zal vanuit het distributiecentrum gewoon dagelijks geleverd worden aan de supermarkten. Het kan dus zo zijn dat er vandaag lege vakken in de winkels te zien zijn. Echter zullen deze morgen gewoon weer aangevuld worden met de nieuwe levering.

Vanmorgen plaatste Jumbo Arnold de Jongste, gevestigd op de Korf in Krimpen aan den IJssel, de volgende oproep op Facebook.

Gisteren en nu was het druk in onze winkel. Erg druk. Aan de ene kant natuurlijk hartstikke mooi, want tja, we zijn ook ondernemers, maarrrrr……. het heeft ook opgeleverd dat sommige producten uitverkocht zijn. En dat vinden wij dan weer veel minder fijn. Dan grijpen mensen mis. Nu snappen we natuurlijk dat iedereen zich zorgen maakt over het Coronavirus, maar een beetje rust in het hoofd en vertrouwen in en op elkaar en in een ‘goede’ afloop is ook heel belangrijk.

Daarom bij deze vanuit een goed hart een oproep aan ons allemaal; laten we het hoofd en het hart er goed bijhouden de komende tijd en onszelf niet gek laten maken, wij gaan erop onze beurt voor zorgen dat onze voorraad op peil blijft zodat we op een normale manier iedereen kunnen blijven voorzien van de producten die ze nodig hebben. Normaal zegge we in het feest der commercie graag ‘hamstereeeen’,maar nu even niet. Daarmee is de kans dat er iemand anders misgrijpt een stuk kleiner. En dat is ook heel wat waard.

Arnold en Nico de Jongste en Team Jumbo de Korf.

De brancheorganisatie roept klanten van supermarkten op om vooral te pinnen, omdat klanten bij het contant betalen in veel gevallen fysiek contact hebben met een kassamedewerker en dat is vanwege het coronavirus ongewenst.

Als klanten echt niet kunnen pinnen of erop staan om contant te betalen aan de kassa, dan verzoekt het CBL consumenten om het geld op de kassa te leggen en het eventuele wisselgeld ook weer van de kassa af te pakken. Zo wordt fysiek contact vermeden.

Kijk ook naar

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Werkzaamheden grote kruising (C.G. Roosweg)

Op woensdag 6 mei zal er op de C.G. Roosweg van 9.00 uur tot ongeveer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *