zondag 31 mei 2020
// ACTUEEL

Hoax over 20 besmettingen coronavirus in Schoonhoven

Er circuleert een nepbericht van NU.nl op social media over 20 besmettingen bij restaurant Rivero Schoonhoven. Dit bericht is onjuist. De GGD geeft aan dat er geen besmettingen zijn bij restaurant Rivero.

Het bericht doet sinds vanmorgen de ronde op social media en meldt dat de barman van het restaurant besmet zou zijn met het coronavirus. Verder schrijft het artikel dat iedereen die in het restaurant geweest is zich moet melden bij de GGD. Dit is dus NIET het geval.

Sinds tien maart zijn er een drietal besmettingen in de gemeente Krimpenerwaard. Ook is er één besmetting geconstateerd in de gemeente Krimpen aan den IJssel.

Er worden op dit moment veel berichten gedeeld over Corona op social media. Check hierbij altijd of deze informatie klopt via de officiële kanalen van het RIVM – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, GGD Hollands Midden of de gemeente Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel.

Kijk ook naar

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Werkzaamheden grote kruising (C.G. Roosweg)

Op woensdag 6 mei zal er op de C.G. Roosweg van 9.00 uur tot ongeveer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *