dinsdag 7 juli 2020
// ACTUEEL

‘Bestuurder testte positief op gebruik verdovende middelen’

Een automobilist is in de nacht van woensdag 25 december op donderdag 26 december met zijn voertuig op de zijkant beland op de Parallelweg in Bergambacht.

Hulpdiensten rukten omstreeks de klok van tien voor half één met spoed uit voor een ongeval met mogelijke beknelling. Onder meer de brandweer, politie en ambulance kwamen ter plaatse.

Bij de ter plaatse gekomen politieagenten bestond het vermoeden dat de bestuurder onder invloed was van alcohol en-/ of verdovende middelen en daarom werd de bestuurder onderworpen aan een adem- en speekseltest. De bestuurder bleek niet onder invloed van alcohol maar testte wel positief op het gebruik van verdovende middelen.

Hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier is door een GGD-arts bloed van de verdachte afgenomen. Dit wordt onderzocht om te kijken welke middelen de bestuurder gebruikt heeft.

Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de bestuurder ook gevaarlijk rijgedrag vertoond had. Naar aanleiding van de combinatie met het ongeval, het gebruik van verdovende middelen en het rijgedrag voorafgaand aan het ongeval is het rijbewijs van de bestuurder ingenomen.

Door de politie zal een proces-verbaal worden opgemaakt.

Kijk ook naar

Motorrijder rijdt twee keer zo hard als toegestaan en moet rijbewijs inleveren

Op de C.G. Roosweg (N210) in Lekkerkerk zag een motoragent op donderdag 21 mei dat …

Twee verdachten aangehouden na vliegen met drone boven Krimpense gevangenis

Vanavond kreeg de politie een melding van een Drone boven de Penitentiaire Inrichting (P.I) in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *