zondag 29 maart 2020
// ACTUEEL
Home » Politie » Krimpen aan den IJssel – Verklaring eigenaar verkooppunt vuurwerk

Krimpen aan den IJssel – Verklaring eigenaar verkooppunt vuurwerk

Naar aanleiding van het maandag 23 december gepubliceerde bericht ontving de redactie van KW Actueel een email. Op maandag 23 december bracht dat DCMR naar buiten een dwangsom te hebben opgelegd bij een verkooppunt van vuurwerk in Krimpen aan den IJssel.

In de opslagruimte Van het verkooppunt van vuurwerk bleek volgens de DCMR meer dan 5.000 kilo vuurwerk buiten de kluizen te staan. Ook stond er ongeveer 200 kilo fop- en schertsvuurwerk. Uit onderzoek bleek dat het vuurwerk al de hele ochtend ongeoorloofd buiten de kluis opgeslagen lag (zie foto’s onderaan dit nieuwsbericht). De eigenaar van het verkooppunt van vuurwerk stuurde de redactie de volgende verklaring over het incident:

We betreuren het zeer dat DCMR Milieudienst Rijnmond vuurwerk bij ons aantrof buiten de bunkers. We willen graag benadrukken dat het allemaal wel mee viel. Die dag werd het vuurwerk (dat we de laatste drie dagen van het jaar gaan verkopen) geleverd.

Moet je voorstellen: zeker 500 dozen moeten dan uit de vrachtwagen van de vuurwerkleverancier geladen worden en ondergebracht worden in drie bunkers – die overigens aan alle gestelde eisen voldoen en dat zijn er nogal wat. Dat kost even tijd. Vandaar dat er nog wat dozen in de gang stonden.

Vuurwerk moet altijd in de bunkers opgeslagen worden. Dat weten we en dat doen we elk jaar – al dertien jaar lang- trouw. Toen we enkele uren later opnieuw controle kregen stond dan ook alles netjes op zijn plek.

De eerste keer dat we de fout in gingen, ging het om een tafel die 8 centimeter te dicht bij het vuurwerk stond. Waar hebben we het over? Het is goed dat DCMR Milieudienst strenge veiligheidseisen stelt. Daar houden we ons dan ook aan, maar dit gaat wel heel ver. De veiligheid is nooit in het geding geweest. 

Eigenaar verkooppunt

Kijk ook naar

Krimpenerwaard – Jaarwisseling rustig verlopen

De jaarwisseling in de Krimpenerwaard is rustig verlopen; dat meldt de veiligheidsregio Hollands Midden in …

‘Bestuurder testte positief op gebruik verdovende middelen’

Een automobilist is in de nacht van woensdag 25 december op donderdag 26 december met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *