zondag 29 maart 2020
// ACTUEEL
Home » Politie » Krimpen aan den IJssel – Dwangsom voor ongeoorloofde vuurwerkopslag bij verkooppunt

Krimpen aan den IJssel – Dwangsom voor ongeoorloofde vuurwerkopslag bij verkooppunt

Tijdens een reguliere inspectie bij een constructiebedrijf in Krimpen aan den IJssel trok een aanzienlijke hoeveelheid dozen met het opschrift vuurwerk in een naastgelegen bedrijfspand de aandacht van onze inspecteur.

In de opslagruimte bleek inderdaad meer dan 5.000 kilo vuurwerk buiten de kluizen te staan. Ook stond er ongeveer 200 kilo fop- en schertsvuurwerk. Uit onderzoek bleek dat het vuurwerk al de hele ochtend ongeoorloofd buiten de kluis opgeslagen lag (zie foto’s onderaan dit nieuwsbericht).

Regelgeving en controle

De regels voor het opslaan van vuurwerk zijn erg streng. Vuurwerk is volgens deskundigen nauwelijks risicovol zolang de regels strikt worden nageleefd. Vuurwerkverkooppunten worden daarom streng gecontroleerd en tegen overtredingen wordt direct opgetreden.

Voor de veiligheid van de omgeving moet vuurwerk direct opgeborgen worden in een speciale vuurwerkkluis. De inspecteur van de DCMR maande de ondernemer het vuurwerk onmiddellijk in de kluis op te bergen. Bij controle later op de middag was het vuurwerk correct en veilig opgeslagen.

Last onder dwangsom

Het verkooppunt heeft een vergunning en kent de regels. Omdat de ondernemer al eerder de fout in is gegaan, heeft de DCMR naar aanleiding van het incident de gemeente Krimpen aan den IJssel geadviseerd om een last onder dwangsom op te leggen. Dit om herhaling van de overtreding te voorkomen. Wanneer de ondernemer opnieuw de fout in gaat bij het opslaan van vuurwerk krijgt hij een boete van 3.000 euro.

Verscherpt toezicht

Het verkooppunt staat de komende jaren onder verscherpt toezicht van de DCMR. De DCMR zal naast de reguliere vuurwerkcontroles extra flitscontroles uitvoeren rondom de vuurwerkverkoop.

Naast de last onder dwangsom, wordt ook een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Bron: DCMR

Kijk ook naar

Krimpenerwaard – Jaarwisseling rustig verlopen

De jaarwisseling in de Krimpenerwaard is rustig verlopen; dat meldt de veiligheidsregio Hollands Midden in …

‘Bestuurder testte positief op gebruik verdovende middelen’

Een automobilist is in de nacht van woensdag 25 december op donderdag 26 december met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *