zondag 29 maart 2020
// ACTUEEL
Home » Gemeente » Krimpen aan den IJssel – Verkoop Big Bear op losse schroeven

Krimpen aan den IJssel – Verkoop Big Bear op losse schroeven

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag 12 december is op initiatief van Stem van Krimpen het college bij motie verzocht om het voorlopig koopcontract voor de verkoop van de Big Bear te ontbinden.

Eerder bleek dat de gemeente Krimpen aan den IJssel in april een koopovereenkomst voor het pand had gesloten met Brahmrishi Ashram Netherlands. Dit is een Nederlandse organisatie gebaseerd op een hindoeïstische geloofsovertuiging. Echter, de raad was niet op de hoogte van het proces rondom de verkoop van de Big Bear. Het gebouw, met een oppervlakte van ca. 515m2 en een totale grondoppervlakte van ca. 10365 hectare, is voor 575.000 verkocht.

Eerder zou het college ontevreden zijn geweest met het bedrag wat eerdere potentiële klanten voor het gebouw hebben willen neerleggen. Hierop is besloten een ruimtelijk onderzoek uit te voeren naar andere mogelijke bestemmingen voor het gebouw en de grond om het gebouw.

De PVDA Krimpen aan den IJssel hierover:

Eventueel ook bestemmingen die afwijken van de huidige bestemming ‘maatschappelijk’. Het onderzoek was gericht op een dialoog met de gemeenteraad over de kaders voor de verkoop. Zonder de gemeenteraad te informeren heeft het college het ruimtelijk onderzoek niet uitgevoerd. Toen een nieuwe potentiele koper in gesprek ging met het college, heeft het college zonder de raad te informeren een verkoopproces in gang gezet.

PVDA Krimpen aan den IJssel

De motie werd ingediend door Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen en de SGP. De PVDA steunde de motie die werd aangenomen door de raad. De VVD, D66 en Krimpens Belang stemden tegen de motie. Het CDA was afwezig.

Foto: Funda.nl

Kijk ook naar

Nieuwe besmettingen coronavirus in Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel

Er zijn in de afgelopen dagen een aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in …

Toespraak van koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander spreekt vanavond het land toe naar aanleiding van de crisis rond het coronavirus. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *