zondag 29 maart 2020
// ACTUEEL
Home » Gemeente » Brandbrief gemeente Krimpenerwaard: stop lozen gevaarlijke chemische stoffen

Brandbrief gemeente Krimpenerwaard: stop lozen gevaarlijke chemische stoffen

De gemeente Krimpenerwaard heeft een brandbrief aan het Rijk gestuurd met de vraag om vergunningen van bedrijven welke gevaarlijke chemische stoffen lozen onmiddellijk in te trekken. De raad wil dat er snel een einde komt aan de lozing van chemische stoffen zoals PFOA en GenX.

De brief welke verzonden is aan het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de provincie Zuid-Holland is op initiatief van de VVD. Volgens de raadsfracties welke de brief hebben ondertekend is er onvoldoende bewijs dat de stoffen op een verantwoorde manier worden verwerkt. Deze stoffen zouden afkomstig zijn van chemiebedrijf Chemours, in Dordrecht en afvalverwerker KoreNet in Groot-Ammers.

Inmiddels is deze petitie al 3.000 keer ondertekend door inwoners van de Krimpenerwaard. De petitie is onder deze link te vinden. Volgens initiatiefnemers van de petitie zijn de stoffen die door bedrijven in de Lek worden geloosd kankerverwekkend en hoopt het zich op in het milieu omdat het niet afbreekbaar is

Kijk ook naar

Nieuwe besmettingen coronavirus in Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel

Er zijn in de afgelopen dagen een aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld in …

Toespraak van koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander spreekt vanavond het land toe naar aanleiding van de crisis rond het coronavirus. …

1 reactie

  1. Elke week staat er in de kranten of is in het nieuws te horen dat er ergens weer een illegale drugslozing is geweest door een “criminele organisatie” en dat daarvoor zwardere straffen moeten komen…
    Helemaal mee eens…
    Voor het lozen van kankerverwekkende stoffen die uit een samenstelling bestaat wat door de natuur niet afgebroken kan worden zou naar mijn idee de amtenaar of gemeentebestuur die daar een vergunning voor afgeven ook zwaar gestraft moeten worden….
    Het Stikstof probleem is niet het grootste probleem als dit GIF door onze rivieren stroomt met alle bijkomende onherstelbare schade voor de natuur en ons drinkwater….
    Schaam je “Overheid” of eigenlijk moet ik zeggen criminelen organisatie..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *