maandag 3 augustus 2020
// ACTUEEL

Regio – Hoge waterstand Hollandse IJssel

De hoge waterstand in de Hollandse IJssel houdt de brandweer in de dorpen gelegen aan de rivier druk bezig. De brandweer heeft inmiddels al enkele ondergelopen kelders leeggepompt.

Volgens de laatste meting van Rijkswaterstaat (09/12/19 – 15:50 uur) is de waterstand bij de waterkering ter hoogte van Krimpen aan den IJssel 1,80 meter boven NAP. De verwachting is dat de waterstand in de nacht van maandag 9 december op dinsdag 10 december rond half drie de 2,00 meter zal bereiken.

Dat het er eind van de middag een hoge waterstand was, merkte ook één van onze volgers toen hij bij zijn auto kwam. Gelukkig bleef het bij een paar natte voeten en had de auto geen schade.

Foto: Twitter @LoveRosco

Update 16:30 uur – De brandweer Ouderkerk aan den IJssel is ter plaatse aan de IJsseldijk-Noord voor een ondergelopen woning. De brandweer Krimpen aan den IJssel is ook onderweg naar Ouderkerk aan den IJssel om de brandweer daar te ondersteunen bij de meldingen.

Foto: Corina Both

Heeft u foto’s van de hoge waterstand in de Hollandse IJssel? Mail ze ons via redactie@kwactueel.nl

Rijkswaterstaat sluit de schuiven in de Hollandsche IJsselkering bij een waterstandsvoorspelling van 2,25 m boven NAP. De torens zijn dan rood verlicht, zodat mensen in de omgeving weten dat er sprake is van hoogwater. Meestal is het voldoende om 1 schuif neer te laten. Alleen bij noodweer gaan beide schuiven naar beneden, om zo de Hollandsche IJssel geheel af te sluiten.

Foto: Brandweer Ouderkerk aan den IJssel
Foto: Brandweer Ouderkerk aan den IJssel

Via een live camera van de Algerabrug is de hoge waterstand in de Hollandse IJssel ook duidelijk te zien (camera 4):

Foto: Hilda Pleysier

Kijk ook naar

Blik per 1 juni in de plastic zak

Vanaf 1 juni scheiden inwoners van gemeente Krimpenerwaard hun metalen verpakkingsafval in de zak bij …

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *