maandag 3 augustus 2020
// ACTUEEL

Foto’s: hoge waterstand Hollandse IJssel zorgt voor overlast

De hoge waterstand in de Hollandse IJssel heeft voor flink wat overlast gezorgd in de dorpskernen aangrenzend aan de rivier. Zo liepen er in Ouderkerk aan den IJssel diverse woningen vol met water; meldt de brandweer.

Foto: Fijtje Duiker

Op het industrieterrein aan de IJsseldijk Noord nabij de Lageweg liep de rivier buiten haar oevers.

Foto: Fijtje Duiker

Volgens een meting van Rijkswaterstaat (09/12/19 – 15:50 uur) was de waterstand bij de waterkering ter hoogte van Krimpen aan den IJssel 1,80 meter boven NAP. De verwachting is dat de waterstand in de nacht van maandag 9 december op dinsdag 10 december rond half drie de 2,00 meter zal bereiken.

Foto: Caroline Eeftink

Dat het er eind van de middag een hoge waterstand was, merkte ook één van onze volgers toen hij bij zijn auto kwam. Gelukkig bleef het voor de eigenaar bij een paar natte voeten en had de auto geen schade.

Foto: Twitter @LoveRosco

Heeft u ook foto’s van de hoge waterstand in de Hollandse IJssel? Mail ze ons via redactie@kwactueel.nl

Rijkswaterstaat sluit de schuiven in de Hollandsche IJsselkering bij een waterstandsvoorspelling van 2,25 m boven NAP. De torens zijn dan rood verlicht, zodat mensen in de omgeving weten dat er sprake is van hoogwater. Meestal is het voldoende om één schuif neer te laten. Alleen bij noodweer gaan beide schuiven naar beneden, om zo de Hollandsche IJssel geheel af te sluiten. Dit komt echter maar zelden voor.

Foto: Corina Both

Aan de IJsseldijk Noord in Ouderkerk aan den IJssel is de brandweer ter plaatse geweest voor een ondergelopen woning.

Foto: Brandweer Ouderkerk aan den IJssel
Foto: Brandweer Ouderkerk aan den IJssel

Kijk ook naar

Blik per 1 juni in de plastic zak

Vanaf 1 juni scheiden inwoners van gemeente Krimpenerwaard hun metalen verpakkingsafval in de zak bij …

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *