dinsdag 14 juli 2020
// ACTUEEL

Ouderkerks echtpaar op intensive care door giftige gas in lading

Een schippersechtpaar uit Ouderkerk aan den IJssel ligt op de intensive care nadat ze urenlang in contact zijn geweest met grote hoeveelheden giftig gas in het ruim; de meldt de Brandweer. Het echtpaar werd woensdag door hulpdiensten van boord gehaald.

Volgens de Algemene Schippers Vereniging (ASV) is er aan boord van het schip 15 ppm fosfaat (rattengif) gemeten in de lading, waar dit maar 0,2 ppm zou mogen zijn. De bemanning zou hier uren lang in hebben rondgelopen. De mensen hebben hartklachten en zijn hierdoor op de intensive care terecht gekomen.

Het desbetreffende schip, de Fox, ligt nog steeds in de Lek in Nieuwegein. Volgens hulpdiensten is er geen gevaar voor de omgeving.

Het binnenvaartschip zou een lading hebben overgenomen van een zeeschip. Om insecten en ander ongedierte weg te houden worden daar stoffen aan toegevoegd, meldt de vereniging ASV. Hulpdiensten hebben andere schepen getraceerd welke ook een lading hebben overgenomen van het zeeschip. Deze schepen zijn inmiddels ingelicht door Rijkswaterstaat en de Inspectie SZW. Op last van de Inspectie SZW mogen vijf schepen niet meer verder varen.

Foto: RIVM

Kijk ook naar

Traumahelikopter ingezet bij medische noodsituatie Krimpen aan den IJssel

Hulpdiensten zijn zondagavond 3 mei omstreeks kwart over negen met spoed opgeroepen voor een medische …

Snorfietser zwaargewond na ongeval Lekkerkerk

Hulpdiensten zijn zondagmiddag 3 mei met spoed opgeroepen voor een ongeval op de Van Zoestkade …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *