zondag 31 mei 2020
// ACTUEEL

Krimpen aan den IJssel – Politie onderschept bestelbus met gestolen fietsen

Donderdagavond 31 oktober kreeg de politie een melding dat er nabij de Hoge Vijver in Krimpen aan den IJssel fietsen zouden worden ingeladen in een bestelauto met buitenlands kenteken.

Toegesnelde agenten wisten die bestelauto op de Algeraweg te stoppen en troffen bij een doorzoeking drie zo goed als nieuwe Gazelle E-bikes aan. Nader onderzoek toonde aan dat een van die fietsen een dag eerder, op 30 oktober, was weggenomen vanaf de Prins Alexanderlaan in Rotterdam.

De inzittenden van de bestelauto toonden de agenten daarop een aankoopbon om te bewijzen dat zij de fietsen van een
Rotterdamse rijwielhandelaar hadden gekocht. De agenten merkten echter zeer scherp op dat de datum van die getoonde factuur daags lag voor het moment dat één van de aangetroffen fietsen daadwerkelijk pas zou worden gestolen.

Het navigatiesysteem van de bestelauto had een route uitgestippeld richting Polen, echter werden de twee mannen van 30 en 43 jaar oud aangehouden op verdenking van diefstal en/of opzetheling en ingesloten aan het politiebureau in Capelle. Onderzoek moet uitwijzen of de aangehouden verdachten te goeder trouw hebben gehandeld, of niet.


Is uw Gazelle E-bike recent weggenomen, maar heeft u daarvan nog geen aangifte gedaan? Neem dan contact op met de afdeling ZSM van de politie om te controleren of één van de twee andere aangetroffen fietsen wellicht uw eigendom is.

Bron: Politie Rotterdam Rijnmond Oost

Kijk ook naar

Schoonhoven – Politie zoekt getuigen inbraak juwelier

Op 4 mei werd in de vroege ochtend rond 04:25 uur een inbraak gepleegd bij …

Politie lost waarschuwingsschot na wilde achtervolging

Zondagochtend 3 mei heeft de politie een waarschuwingsschot gelost aan de Vijverlaan in Krimpen aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *