zondag 31 mei 2020
// ACTUEEL

Regio – Boeren trekken opnieuw massaal naar Den Haag voor grote demonstratie

Protesterende boeren zullen vandaag, woensdag 16 oktober opnieuw actie voeren in Den Haag en in de omgeving van Bilthoven. De hofstad werd op 1 oktober al overspoeld door duizenden boeren uit het hele land die protesteerden tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Ook vanuit de Krimpenerwaard sluiten er naar verwachting weer tientallen boeren aan bij de demonstratie.

De boeren en andere demonstranten waren van plan om het Binnenhof in Den Haag te bezetten. Echter zijn op het Binnenhof betogingen nooit toegestaan. Het is onduidelijk of de boeren van plan zijn zich aan dat verbod te houden. De gemeente Den Haag laat weten dat Defensie is ingeschakeld om de gemeente te helpen met het afzetten van de wegen. Dit omdat de politie zelf niet over het zware materieel beschikt om de wegen af te sluiten voor de tractoren.

Foto: Teus Van Herk

De boeren zullen eerst naar De Bilt rijden, waar zij op een sportpark aan de rand van De Bilt zullen demonstreren tegen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De boeren wantrouwen namelijk de door het RIVM berekende statistieken over de huidige uitstoot van stikstof in de landbouwsector. Vanuit De Bilt zullen de boeren vertrekken naar Den Haag voor onder meer toespraken van verschillende vertegenwoordigers uit de landbouwsector. Deze demonstratie zal op de Koekamp, naast het Malieveld gehouden worden.

Foto: Teus Van Herk

Volgens de ANWB moeten automobilisten opnieuw rekening houden met vertragingen vanwege het protest. De verwachting is dat de wegen rond Utrecht ‘s ochtends lang vaststaan. Tijdens de demonstratie van 1 oktober was het met ruim 1.100 kilometer aan file De drukste ochtendspits ooit in Nederland.

Volgens organisator van de demonstratie Farmer Defence Force zijn er voor vandaag betere afspraken met de politie gemaakt over het protest.

later meer…

Fotograaf Teus van Herk, eigenaar van de website koeienfoto’s reed tijdens het boerenprotest van 1 oktober mee met één van de tractoren en maakte hiervan de bovenstaande afbeeldingen.

Kijk ook naar

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Werkzaamheden grote kruising (C.G. Roosweg)

Op woensdag 6 mei zal er op de C.G. Roosweg van 9.00 uur tot ongeveer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *