woensdag 23 oktober 2019
// ACTUEEL
Home » Gemeente » D66 Krimpen: ‘bezorgdheid over aanrijtijden ambulances’

D66 Krimpen: ‘bezorgdheid over aanrijtijden ambulances’

Naar aanleiding van recente berichten dat het slecht gesteld is met de aanrijdtijden van ambulances naar Krimpen aan den IJssel heeft D66 vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders (B&W).

De lokale partij vraagt het college om actie te ondernemen om zo snel mogelijk te zorgen dat inwoners van Krimpen aan den IJssel kunnen rekenen op adequate ambulancezorg voor spoedritten.

Afgelopen tijd is er onderzoek gedaan naar de situatie van acute ambulancezorg. Daaruit blijkt dat de responstijd van Ambulance Zorg Rotterdam-Rijnmond (AZRR) al lange tijd een probleem is en dat de norm van 95% van de ritten binnen 15 minuten bij lange na niet wordt gehaald. Voor Krimpen aan den IJssel ligt het cijfer zelfs rond de 85%. Acties van de Nederlandse Zorgautoriteit sinds eind 2017 hebben nog niet geleid tot de gewenste verbeteringen.

Omdat met name in crisissituaties ambulancezorg van levensbelang is vraagt D66 het gemeentebestuur om alles te doen wat in haar vermogen ligt om te zorgen voor adequate ambulancezorg in Krimpen. D66 vindt dat het gemeentebestuur binnen de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (die de ambulancezorg regelt) haar invloed moet uitoefenen om snel verbeteringen te bereiken.

Een van de vragen die D66 stelt aan het college van burgemeester en wethouders (B&W) is of het creëren van een ambulancestandplaats binnen de gemeente Krimpen aan den IJssel een mogelijke oplossing is voor de problematische aanrijdtijden.

Kijk ook naar

Fotoreportage: vertrek boeren Krimpenerwaard naar demonstratie Den Haag

Vanuit de Krimpenerwaard sluiten er vandaag ongeveer honderd trekkers aan bij de boerenprotesten welke vandaag …

Regio – Boeren trekken opnieuw massaal naar Den Haag voor grote demonstratie

Protesterende boeren zullen vandaag, woensdag 16 oktober opnieuw actie voeren in Den Haag en in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *