zondag 29 maart 2020
// ACTUEEL
Home » Politie » Bureau Rijnmond: Aandacht gevraagd voor overval op bejaard echtpaar

Bureau Rijnmond: Aandacht gevraagd voor overval op bejaard echtpaar

Het opsporingsprogramma Bureau Rijnmond vraagt deze week aandacht een overval op een bejaard echtpaar in de Vinkenstraat in Krimpen aan den IJssel begin dit jaar. Het programma is iedere donderdagavond te zien na Rijnmond Nieuws en zet wekelijks een aantal onopgeloste zaken op een rij.

Op 26 februari omstreeks 21.25 uur wordt er op het raam geklopt. Een man zegt een brief voor de bewoners te hebben. De bewoner doet open en dat had hij beter niet kunnen doen.

Direct wordt het slachtoffer tegen zijn keel geslagen en tijdens een worsteling krijgt de bejaarde man opnieuw een aantal klappen tegen zijn hoofd. Ook drukt de dader zijn mond dicht om gillen te voorkomen.

Ondertussen zegt de overvaller wat tegen een andere man, die naar de kelder loopt. Daar staat een kluis met slechts een taxatierapport van de sieraden van de vrouw. Dat nemen de overvallers mee.

De overval heeft een enorme impact op het echtpaar, temeer omdat de vrouw door een beroerte hulpbehoevend is. De politie adviseert daarom de voordeur bij twijfel niet te openen. En beslist niet ’s avonds.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Via WhatsApp kan ook op 06 -10 00 00 12.

Bron: Bureau Rijnmond

Kijk ook naar

Krimpenerwaard – Jaarwisseling rustig verlopen

De jaarwisseling in de Krimpenerwaard is rustig verlopen; dat meldt de veiligheidsregio Hollands Midden in …

‘Bestuurder testte positief op gebruik verdovende middelen’

Een automobilist is in de nacht van woensdag 25 december op donderdag 26 december met …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *