woensdag 23 oktober 2019
// ACTUEEL
Home » Ongeval » Gouderak – Slippartijen en auto’s van de dijk door ‘spekglad’ asfalt

Gouderak – Slippartijen en auto’s van de dijk door ‘spekglad’ asfalt

Het is volgens omwonenden inmiddels dagelijkse kost; auto’s die in de slip raken en soms zelfs naast de dijk belanden in Gouderak.

De afgelopen weken vonden er diverse eenzijdige ongevallen plaats op de Kattendijk en het Middelblok. Tot op heden is er sprake van enkel materiële schade, maar buurtbewoners uitten hun zorgen: ‘het is wachten tot er gewonden vallen’.

Foto: Ingezonden

In de bocht aan de Kattendijk ter hoogte van voetbalvereniging VV Gouderak raakten in de afgelopen weken tenminste vier auto’s van de dijk. De voertuigen kwamen allen op het naastgelegen grasveld tot stilstand. Verder sloeg er enkele welen geleden een auto over de kop op de Kattendijk. Ook kwam er een scooterrijder ten val.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de gemeente Krimpenerwaard zijn op de hoogte van de ongevallen. Het hoogheemraadschap van Schieland heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Uit dit onderzoek bleek dat de gladheid op de bovengenoemde locaties veroorzaakt wordt door gladgeslepen steentjes. De oorzaak van de gladgeslepen steentjes is niet bekend. Het hoogheemraadschap van Schieland laat verder weten op zoek te zijn naar een aannemer om de situatie te verbeteren.

Inmiddels zijn er waarschuwingsborden geplaatst langs de Kattendijk en het Middelblok.

Kijk ook naar

Gouderak – Werkzaamheden aan asfalt na diverse ongevallen

Op woensdag 2 oktober gaat een aannemer twee gladde plekken aanpakken op het Middelblok en …

Stolwijk – Bestelbus raakt gedeeltelijk te water na uitwijkmanoeuvre

Woensdagochtend 25 september heeft er een éénzijdig ongeval plaatsgevonden in aan de Bilwijkerweg Stolwijk. Tijdens …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *