zondag 31 mei 2020
// ACTUEEL

Gouderak – Slippartijen en auto’s van de dijk door ‘spekglad’ asfalt

Het is volgens omwonenden inmiddels dagelijkse kost; auto’s die in de slip raken en soms zelfs naast de dijk belanden in Gouderak.

De afgelopen weken vonden er diverse eenzijdige ongevallen plaats op de Kattendijk en het Middelblok. Tot op heden is er sprake van enkel materiële schade, maar buurtbewoners uitten hun zorgen: ‘het is wachten tot er gewonden vallen’.

Foto: Ingezonden

In de bocht aan de Kattendijk ter hoogte van voetbalvereniging VV Gouderak raakten in de afgelopen weken tenminste vier auto’s van de dijk. De voertuigen kwamen allen op het naastgelegen grasveld tot stilstand. Verder sloeg er enkele welen geleden een auto over de kop op de Kattendijk. Ook kwam er een scooterrijder ten val.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de gemeente Krimpenerwaard zijn op de hoogte van de ongevallen. Het hoogheemraadschap van Schieland heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren. Uit dit onderzoek bleek dat de gladheid op de bovengenoemde locaties veroorzaakt wordt door gladgeslepen steentjes. De oorzaak van de gladgeslepen steentjes is niet bekend. Het hoogheemraadschap van Schieland laat verder weten op zoek te zijn naar een aannemer om de situatie te verbeteren.

Inmiddels zijn er waarschuwingsborden geplaatst langs de Kattendijk en het Middelblok.

Kijk ook naar

Snorfietser zwaargewond na ongeval Lekkerkerk

Hulpdiensten zijn zondagmiddag 3 mei met spoed opgeroepen voor een ongeval op de Van Zoestkade …

Lekkerkerk – Auto belandt op de kop N210

Vanochtend, kort voor het middaguur, zijn hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een ongeval op de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *