maandag 27 januari 2020
// ACTUEEL
Home » Gemeente » Krimpen aan den IJssel – Het Onderdak sluit haar deuren

Krimpen aan den IJssel – Het Onderdak sluit haar deuren

Het Onderdak, gevestigd aan de Groenendaal in Krimpen aan den IJssel, zal op korte termijn haar deuren sluiten en gesloopt worden.

Het dak van het gebouw is de laatste jaren een steeds groter probleem. De voorste lokalen zijn al buiten gebruik gesteld hierdoor. Er bestaat een reëel risico dat de dakconstructie het begeeft, met alle gevolgen van dien. Het college wil het hier niet op aan laten komen en heeft daarom besloten om tot sluiting van het Onderdak over te gaan.

Foto van het Onderdak

Het Onderdak maakt onderdeel uit van een multifunctionale accomodatie. Deze accomodatie bestaat onder andere uit het clubhuis van de handbalvereniging, sportzaal Groenendaal en het Onderdak zelf. In een raadsbrief, welke eerder dit jaar is verstuurd, is de huidige staat van het gebouw aangestipt.

Het college is de afgelopen tijd met de huurders van het Onderdak in overleg gegaan. In deze gesprekken is de sluiting van het Onderdak aangekondigd. De eerste afspraken met de huurders zijn hierover gemaakt. Direct na het vertrek van de laatste huurder wil het college overgaan tot gedeeltelijke sloop van het pand.

Het college geeft aan actief mee te denken mee te denken over oplossingen. Echter zijn huurders uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor vervangende huisvesting.

Kijk ook naar

Krimpen aan den IJssel – Verkoop Big Bear op losse schroeven

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag 12 december is op initiatief van Stem van Krimpen …

Krimpen aan den IJssel – Opnieuw storing in verkeersregelinstallatie

Vrijdagmorgen 13 december omstreeks acht uur is er opnieuw een storing ontstaan in de verkeersregelinstallatie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *