dinsdag 14 juli 2020
// ACTUEEL

Vreemde lucht trekt over Schoonhoven; ontgassen schip mogelijke oorzaak

Zaterdagmiddag 7 september omstreeks de klok van half twee zijn hulpdiensten opgeroepen voor een melding van een vreemde geur, gemeld vanaf de Merellaan in Schoonhoven.

Zowel de Schoonhovense spuitgasten, een officier van dienst van de brandweer als de politie zijn hierop ter plaatse gekomen. Met meetapparatuur heeft de brandweer onderzoek gedaan.

Brandweer voert metingen uit in Schoonhoven

De brandweer gaat er vanuit dat een schip op de Lek aan het ontgassen was en de hinder heeft veroorzaakt.

Het is voor een tankschip niet mogelijk om volledig te lossen bij de afnemer. Vaak blijft er nog een geringe hoeveelheid van de stof achter in de leidingen of tanken van een schip. Als de schipper een andere stof wil laden, moet de oude stof eerst uit de leidingen verdwenen zijn.

In Moerdijk, Rotterdam en Amsterdam zijn installaties waar schippers het laatste beetje lading uit hun schepen kunnen laten pompen. Echter kost dit vaak tijd en is het meestal een stuk omvaren. Regelmatig laten tankschepen al varend gas ontsnappen.

In een aantal provincies, waaronder Zuid-Holland is een verbod ingesteld op het ontgassen van schepen. Echter zijn er nog geen manieren om hierop te handhaven of schippers op heterdaad te betrappen.

De politie doet onderzoek naar de zaak.

Bron en foto: Brandweer Schoonhoven

Kijk ook naar

Man uit Ouderkerk aan den IJssel opgepakt in onderzoek internationale drugssmokkel

Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft een netwerk van internationale drugssmokkel opgerold. Er werden 6 verdachten …

Motorrijder rijdt twee keer zo hard als toegestaan en moet rijbewijs inleveren

Op de C.G. Roosweg (N210) in Lekkerkerk zag een motoragent op donderdag 21 mei dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *