dinsdag 14 juli 2020
// ACTUEEL

Regio – Vrijwillige dijkwachten ingezet bij inspecties kades

De vrijwillige dijkwachten van Schieland en de Krimpenerwaard gaan meehelpen met de inspectie van droogte gevoelige kades in het gebied. Tot nu toe heeft het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard met eigen medewerkers de inspectierondes gelopen.

Door het warme zomerweer is het neerslagtekort – ondanks de regenbuien – toegenomen. Daardoor is inspectie van alle droogte gevoelige kades nodig. Bij langere perioden van veel zon en weinig regen inspecteert het hoogheemraadschap de droogte gevoelige kades in het gebied.

Door droogte kunnen in deze kades scheuren en verzakkingen ontstaan. Met de inspecties van het Hoogheemraadschap en die van de dijkwachten kan het hoogheemraadschap deze snel opsporen en actie ondernemen als dat nodig is. Zo wordt ervoor gezorgd dat mensen in het gebied droge voeten houden.

Bron: Hoogheemraadschap HHSK

Hier kan uw advertentie staanWilt u gebruikt maken van dit platform om doelgericht te adverteren voor uw bedrijf, organisatie of instelling? Neem contact met ons op via redactie@kwactueel.nl voor de mogelijkheden.

Kijk ook naar

Blik per 1 juni in de plastic zak

Vanaf 1 juni scheiden inwoners van gemeente Krimpenerwaard hun metalen verpakkingsafval in de zak bij …

Inspectiewerkzaamheden wisselstrook Algerabrug

Vanwege inspectiewerkzaamheden is de wisselstrook van de Algerabrug op dinsdag 19 mei tussen 09.00 uur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *