woensdag 23 oktober 2019
// ACTUEEL
Home » Gemeente » Ark van Noach verruilt Krimpen aan den IJssel voor Israël

Ark van Noach verruilt Krimpen aan den IJssel voor Israël

De gigantische replica van de ‘Ark van Noach’ gaat Krimpen aan den IJssel verlaten; dat meldt Johan Huibers aan RTV Rijnmond.

De eigenaar van het immense bouwwerk dat 122 meter lang en 30 meter breed is, hoopt in het voorjaar van 2020 koers te zetten richting Israël. Dit met behulp van sleepboten, want de ark is niet uitgerust met een motor.

Afgelopen najaar bracht Johan Huibers al naar buiten dat ‘hij niet kon wachten om de ark naar Israël te brengen’. De replica ligt inmiddels al drie jaar aan de kade van de Industrieweg in Krimpen aan den IJssel.

Huibers bouwde de ark nadat hij uit een droom had afgeleid dat God dit wilde. Sinds de opening in 2012 heeft de ark diverse plaatsen in Nederland aangedaan.

Het is niet de eerste keer dat Huibers plannen heeft om met de boot naar het buitenland te varen. Eerder probeerde Huibers de boot in Rio de Janeiro en Seoul te krijgen. Door omstandigheden mislukten echter beide pogingen.

De boot is tijdens zijn verblijf in Krimpen aan den IJssel nooit opengesteld geweest voor publiek. Dit omdat Huibers naar eigen zeggen de boot pas mag openstellen voor publiek als er een aantal aanpassingen zijn gedaan. Hier zou hij echter het benodigde geld niet voor hebben.

Foto en bron: Ark van Noach

Hier kan uw advertentie staanWilt u gebruikt maken van dit platform om doelgericht te adverteren voor uw bedrijf, organisatie of instelling? Neem contact met ons op via redactie@kwactueel.nl voor de mogelijkheden.

 

Kijk ook naar

Fotoreportage: vertrek boeren Krimpenerwaard naar demonstratie Den Haag

Vanuit de Krimpenerwaard sluiten er vandaag ongeveer honderd trekkers aan bij de boerenprotesten welke vandaag …

Regio – Boeren trekken opnieuw massaal naar Den Haag voor grote demonstratie

Protesterende boeren zullen vandaag, woensdag 16 oktober opnieuw actie voeren in Den Haag en in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *