dinsdag 14 juli 2020
// ACTUEEL

Krimpen aan den IJssel – Diverse bekeuringen bij bromfietscontrole

In Krimpen aan den IJssel werd afgelopen vrijdag door de politie en handhaving een verkeerscontrole gehouden. Daarbij lag het accent op bromfietsen.

Van de in totaal 133 gecontroleerde bromfietsen, lag het aantal bestuurders dat een proces-verbaal kreeg opvallend laag.

Agenten maakten wel diverse processen-verbaal op voor onder andere gladde banden, het rijden zonder rijbewijs en meerdere malen een te hoge constructiesnelheid.

Een bezorgscooter had maarliefst vijf mankementen. Om de jonge bestuurder niet voor al deze technische mankementen verantwoordelijk te houden werd zijn werkgever ontboden. Aan hem is proces-verbaal aangezegd. Ook werd er een zogenaamde WOK melding gemaakt op de bromfiets. Dit houd in dat deze niet aan de wettelijke eisen voldoet en herkeurd moet worden.

Bron: Politie Rotterdam Rijnmond Oost

Hier kan uw advertentie staanWilt u gebruikt maken van dit platform om doelgericht te adverteren voor uw bedrijf, organisatie of instelling? Neem contact met ons op via redactie@kwactueel.nl voor de mogelijkheden.

Kijk ook naar

Motorrijder rijdt twee keer zo hard als toegestaan en moet rijbewijs inleveren

Op de C.G. Roosweg (N210) in Lekkerkerk zag een motoragent op donderdag 21 mei dat …

Twee verdachten aangehouden na vliegen met drone boven Krimpense gevangenis

Vanavond kreeg de politie een melding van een Drone boven de Penitentiaire Inrichting (P.I) in …

2 reacties

  1. wat is een te hoge constructiesnelheid.(nooit van gehoord)

    • Volgens mij bedoelen ze daarmee dat die opgevoerd is. Dus niet de max snelheid heeft die hij heeft bij het origineel afgeleverd door de fabrikant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *