zondag 8 december 2019
// ACTUEEL
Home » Ongeval » Lekkerkerk – OM in hoger beroep tegen uitspraak rond dodelijke verkeersruzie N210

Lekkerkerk – OM in hoger beroep tegen uitspraak rond dodelijke verkeersruzie N210

Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter in de zaak rond de dodelijke verkeersruzie op de N210 in Lekkerkerk. Richard van der H. uit Krimpen aan den IJssel werd woensdag 10 juli veroordeeld tot twee jaar cel.

Bij het ongeval, eind vorig jaar, kwamen een man (29 jaar) en vrouw (29 jaar) om het leven. Drie anderen raakten bij het ongeval gewond.

Ondanks dat de verdachte Richard van der H. Niet daadwerkelijk heeft gebotst, maakt volgens het Openbaar Ministerie niet dat verdachte daarmee niet schuldig is. Behalve het creëren van een gevaarlijke situatie heeft verdachte ook meerdere verkeersovertredingen begaan tijdens de achtervolging. Verder werden in zijn bloed te hoge waardes THC en cocaïne gevonden, volgens eigen zeggen had hij de dag ervoor gebruikt.

Alles afwegend eiste de officier van justitie op zitting een gevangenisstraf van zes jaar en een ontzegging van de rijbevoegdheidvoor vijf jaar. Ook vroeg hij om de auto van verdachte, waarmee het feit is gepleegd, verbeurd te laten verklaren.

Uiteindelijk veroordeelde de rechter Richard van der H. tot een celstraf van drie jaar waarvan één jaar voorwaardelijk. Deze straf is aanzienlijk lager dan de door het Openbaar Ministerie geëiste straf.

Hier kan uw advertentie staanWilt u gebruikt maken van dit platform om doelgericht te adverteren voor uw bedrijf, organisatie of instelling? Neem contact met ons op via redactie@kwactueel.nl voor de mogelijkheden.

Kijk ook naar

Haastrecht – Zware schade na aanrijding N228

Maandagavond 2 december om kwart over zes zijn hulpdiensten met spoed opgeroepen voor een ongeval …

Krimpen aan den IJssel – Aanhoudingen voor rijden onder invloed

Vrijdagmorgen 29 november omstreeks vijf uur heeft de politie een vrouw aangehouden voor het rijden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *