donderdag 22 augustus 2019
// ACTUEEL
Home » Gemeente » Krimpen aan den IJssel – Opnieuw grote vertraging door storing wisselstrook

Krimpen aan den IJssel – Opnieuw grote vertraging door storing wisselstrook

Maandagmorgen 8 juli heeft opnieuw een storing in de wisselstrook voor grote vertraging gezorgd. Door nog onbekende oorzaak was de slagboom van de wisselstrook niet geopend.

Ter plaatse gekomen verkeersregelaars hebben handmatig de slagboom van de wisselstrook geopend waarna verkeer gebruik kon maken van de wisselstrook. Op dat moment was er al sprake van flinke vertragingen. Diverse mensen laten aan KW Actueel weten dat de vertraging vanaf de Surfplas tot aan de Algerabrug een half uur bedroeg.

De oorzaak van de storing in het bedieningssysteem van de wisselstrook is bij ons nog onbekend. Het SMS-systeem, bedoelt om inwoners van Krimpen aan den IJssel op de hoogte te stellen over vertragingen en storingen in de brug, is door de gemeente niet gebruikt.

Vrijdag 5 juli heeft er zich ook al een storing voorgedaan in het systeem van de wisselstrook. Hierdoor bleef toen ook de wisselstrook gesloten. Ook afgelopen vrijdag is het SMS-systeem niet gebruikt door de gemeente. Toen liet de gemeente weten pas laat van de storing op de hoogte te zijn gebracht.

Helaas hoorden we heel laat dat de wisselstrook niet werkte en lukte het niet om een sms te sturen. Wij vinden dit heel vervelend en gaan dit uitzoeken.

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Kijk ook naar

Regio – Vrijwillige dijkwachten ingezet bij inspecties kades

De vrijwillige dijkwachten van Schieland en de Krimpenerwaard gaan meehelpen met de inspectie van droogte …

Gemeente Krimpen aan den IJssel: geen bezwaar tegen exploitatie van de Ark van Noach

Afgelopen dagen is bekend gemaakt dat de Ark van Noach, welke drie jaar aan de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *