zondag 8 december 2019
// ACTUEEL
Home » Gemeente » Regio – Integrale aanpak maakt N228 veiliger

Regio – Integrale aanpak maakt N228 veiliger

De provincie Zuid-Holland, de gemeenten Krimpenerwaard en Gouda en het comité N228 Veilig! zijn maandag 1 juli 2019 officieel gestart met het veiliger maken van de N228 tussen Gouda en Oudewater.

De 4 partijen hebben een convenant (Overeenkomst) getekend om hun samenwerking te bekrachtigen en vervolgens de eerste snelheidsmeter met smiley onthuld. De plaatsing hiervan op 4 plekken langs de weg vormt de eerste concrete maatregel.

Aanleiding

De veiligheid van de N228 is al langere tijd een onderwerp van gesprek tussen de 4 partijen, omdat er regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan en er relatief veel ongevallen gebeuren op de weg. Om de weg veiliger te maken krijgt het Zuid-Hollandse deel van de weg in 2020 een aangepaste inrichting. Er komen bijvoorbeeld herkenbare overgangen van binnen naar buiten de bebouwde kom, veilige oversteekplaatsen en snelheidsremmende voorzieningen. Dat gebeurt in combinatie met een verlaging van de maximumsnelheid naar 60 km/uur én handhaving daarvan. Daarnaast is het belangrijk dat weggebruikers zich bewuster worden van verkeersveilig gedrag.

Op de hoogte blijven?

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor de nieuwsbrief via www.zuid-holland.nl/n228veiliger. Wie specifieke vragen over het project heeft, kan een e-mail sturen naar het projectteam via n228@pzh.nl.

Kijk ook naar

Regio – Strenger toezicht op fietsers en loslopende honden in Krimpenerhout

Fietsers in de Krimpenerhout maken in grote aantallen gebruik van het voetpad en niet van …

Krimpen aan den IJssel – Aanhoudingen voor rijden onder invloed

Vrijdagmorgen 29 november omstreeks vijf uur heeft de politie een vrouw aangehouden voor het rijden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *