maandag 27 januari 2020
// ACTUEEL
Home » Gemeente » Krimpen aan den IJssel – Rijkswaterstaat geeft Hollandsche IJsselkering grote voorjaarsbeurt

Krimpen aan den IJssel – Rijkswaterstaat geeft Hollandsche IJsselkering grote voorjaarsbeurt

Nu het stormseizoen weer voorbij is, knapt Rijkswaterstaat de Deltawerken op, waaronder de Hollandsche IJsselkering.

Naast het jaarlijkse reinigingswerk aan de twee schuiven en de Algerabrug, vervangt Rijkswaterstaat onder andere een onderdorpel van een van de schuiven, plaatst Rijkswaterstaat nieuwe camera’s en stopstrepen in de sluis en geven ze de brug nieuwe scheepvaartseinen. Dit heeft een aantal keer kort durende hinder tot gevolg voor de scheepvaart.

In opdracht van Rijkswaterstaat voert VolkerInfra de komende maanden onderhoud uit aan de Hollandsche IJsselkering. Zo worden de sluisdeuren uitgerust met nieuwe geluidssignalen en optische seinen. Deze maken de sluis hoorbaar en beter zichtbaar. Op locatie maakt het bedrijf een houten onderdorpel op maat, die de versleten onderdorpel van de bovenstroomse schuif vervangt. De onderdorpel is de houten stootdemper aan de onderkant van de stalen schuif die beschadiging van de schuif voorkomt.

In de week van 13 tot en met 17 mei 2019 begint de jaarlijkse grote schoonmaak. Vanaf een ponton in het water spuit Rijkswaterstaat de Algerabrug schoon en ontdoen we de schuiven van sediment en andere afzettingen, zoals kokkels. Door het reinigen gaan het staal en de conservering (een laag om corrosie te voorkomen) langer mee en staat het Deltawerk er weer mooi bij.

Bron tekst en foto’s: Rijkswaterstaat

Kijk ook naar

Krimpen aan den IJssel – Verkoop Big Bear op losse schroeven

Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag 12 december is op initiatief van Stem van Krimpen …

Krimpen aan den IJssel – Opnieuw storing in verkeersregelinstallatie

Vrijdagmorgen 13 december omstreeks acht uur is er opnieuw een storing ontstaan in de verkeersregelinstallatie …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *